Skip links

Szép kártyával történő előreutalás menete

OTP Szép kártya  

  • Az OTP Szép kártyáról történő utaláshoz mindenképp szükséges a Regisztráció! Amennyiben még ez nem történt meg, kérem regisztráljon! A baloldalon lévő választómenü Regisztráció pontjára kattintva!
  • A regisztráció megtörténte után, válassza ki a fejlécben található menüpontból a Munkavállalóknak pontot, majd a baloldali választómenüből az Ügyintézés fülön a Foglalófizetés menüpontot, lépjen be az email címe, jelszava és az ellenőrző kód segítségével!
  • A belépést követően válassza ki a listából azon szálláshely nevét (elő és utótagok nélkül) melynek utalni kíván, majd adja meg az utalandó összeget! Az utalás közleményében tüntesse fel a foglalási azonosítót (a foglalást visszaigazoló email-ban találja), hogy a szálláshely be tudja Önt azonosítani az összeg érkezésekor!
  • A bizonylatok nyomtatása menüpontból, a fizetési bizonylatot pdf. formátumban küldje el a szálláshely részére
  • A foglalási űrlapot kérem, nyomtassa ki és a szálláshely visszaigazolásáig őrizze meg!

 

MKB Szép kártya 

A kártyatulajdonos telefonon keresztül kapcsolatba lép a szállásadóval (kezében a kártyával), a szállásadó a megadott adatok alapján előrefizetési azonosítót kér le a banktól, melyet megad a Vendégnek.

Az utalás ezzel kezdeményezhető, ez szolgál a szolgáltató beazonosítására.

A vendég ezen kód segítségével indítja az utalást, a következő lépések alapján:

 

  • a jobb oldali menüpontok közül kiválasztja a Fizetés MKB SZÉP kártyával pontot
  • majd a Kártyabirtokosok részére fülre kattintva a szállásadótól kapott kódot megadva kitölti a felugró űrlapot a szükséges információk megadásával, majd a lap alján a Előrefizetés jóváhagyására kattint!

 

A sikeres zárolásról a Kártyabirtokos és a Szolgáltató is kap e-mailen visszaigazolást

(további részletek: https://www.mkbszepkartya.hu/pdf/mkbszepkartya_internetes_elore_fizetes_kartyabirtokosoknak.pdf )

 

K&H Szép kártya 

Kétféle módon hajtható végre a tranzakció:

Zárolás: a szállásadó végzi a kártyatulajdonos adatainak ismeretében. Az összeg ebben az esetben zárolásra kerül, mely összeg így nem hozzáférhető sem a tulajdonos, sem a szállásadónak. A zárolást a szolgáltatás igénybevételekor /kezdetekor feloldják, s leemelik az összeget a kártyáról.

A szükséges adatok: kártyaszám, felhasználandó zseb, összeg. 

Telefonos engedélyeztetés: a kártya tulajdonosa kezdeményezheti a K&H szép kártyás ügyfélszolgálatán, saját adatok és a szolgáltató (szállásadó) megadásával. Ebben az esetben a tranzakciót követően az összeget leemelik a kártyáról. A tranzakciót követően a kapott utalás azonosítót szükséges megadni a szállásadónak.